A Nándori Cukrászda története


1957 év elején a Ráday utcában kinyitott a Varga Cukrászda. Akkor még a napi bevételből vette meg a következő napi alapanyagokat. Így fejlődött lépésről lépésre.

1958 évében feleségül vette Varga úr édesanyám nővérét. Innentől ketten dolgoztak már. Édesanyám 1962-ben 24 évesen csatlakozott a csapathoz. Eleinte csak kiszolgált, később cukrászmester lett belőle.

Én középiskolás nyári szüneteimben fagylaltot adagoltam a cukrászdában. A mai fagylalt forgalomnak több, mint a tízszeresét adtuk el naponta. Nagyon nehéz munka volt, de nagyon sokat lehetett belőle tanulni szakmailag és emberileg is. Szerintem akkoriban én adagoltam a fagylaltot leggyorsabban Közép-Európában.

Érettségi után műszaki főiskola helyett cukrász tanuló lettem. Így már öten dolgoztunk. Nagybátyám 1988-ban nyugdíjba ment, akkor vettem át a – most már – Nándori Cukrászda irányítását.

...

Cukrászdánk először a 2013-as évben mérette meg magát a komoly múltra visszatekintő Magyarország Tortája, és az akkor még „gyerekcipőben” járó, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány által kiírt Magyarország Cukormentes Tortája versenyeken. Nem is akárhogyan… A Magyarország Tortája versenyben 2013-ban az azóta vendégeink egyik kedvencévé vált Legényfogó torta a 4., míg a Zalavári Gesztenyetorta a 3. helyezést érte el. Még nagyobb sikert értünk el a Magyarország Cukormentes Tortája versenyben: 2013-ban ugyanis Cukrászdánk tortája, a hozzáadott cukor, fehér liszt, mesterséges adalékanyag és tartósítószer nélkül készült Ribizlihabos-almás réteges lett a verseny 1. helyezettje. 

A vendégeinktől érkező sok-sok pozitív visszajelzés és a – többek között az augusztus 20-án megrendezett Ízek utcáján tapasztalt – felénk áradó szeretet arra sarkallt bennünket, hogy 2014-ben ismét maradandót alkossunk. Így született meg a Csokis kaland, amely 2014-ben ugyancsak elnyerte a Magyarország Cukormentes Tortája címet. A 2013-ban győztes tortával ellentétben a Csokis kalanddal azoknak az érzékenységgel élő vendégeinknek szerettünk volna kedvezni, akik betegségük miatt csak nagy nehézségek árán jutnak hozzá egy igazán finom, csokis édességhez. A tervünk bevált. a Csokis kaland ugyanis idővel az ünnepi asztalok elengedhetetlen résztvevőjévé vált. 

2015-ben úgy döntöttünk, teret hagyva a nagyon tehetséges fiatal cukrászgenerációnak nem indulunk egyik versenyen sem, ennek megfelelően az Egy Csepp Figyelem Alapítvány felkérése nyomán 2015 és 2016 évben Nándori László látta el a Magyarország Cukormentes Tortája verseny zsűrielnöki posztját.

Cukrászdánk a két Magyarország Cukormentes Tortája verseny megnyerését követően célul tűzte maga elé az ételintoleranciában szenvedő vendégek lehető legszélesebb körű kiszolgálását, melyhez a jövőben is tartani fogjuk magunkat.